از 0 بررسی
تور روزانه
نامحدود
___
سنندج
سنندج، مرکز استان کردستان و یکی از زیباترین و سرسبزترین شهر های شمال غرب کشورمان است. این شهر که به شهر هزار تپه و شهر مساجد معروف است از جانب شمال به کوه شیخ معروف، از جنوب به کوه سراج الدین، و از سمت غرب به کوه آبیدر منتهی میشود.
سنندج با وسعت ۶, ۳۶۸۸ هکتار و جمعیت بیش از ۴۱۲٫۷۶۷ نفر به عنوان یکی از قطب های گردشگری سالم ایران شناخته شده است. این شهر هم چنین در آبان ماه سال 1398 توسط سازمان جهانی یونسکو به عنوان شهر خلاق موسیقی در جهان اعلام شد.
مردم خونگرم و با صفای این دیار به زبان کردی و گویش کردی اردلانی صحبت می کنند و مذهب اکثرشان سنّی (شافعی) است. در این مجال، قصد داریم گشتی در این شهر زیبا بزنیم و لذت سفری مکتوب به این دیار را تجربه کنیم. با ما همرا باشید…
آب و هوای سنندج
سنندج در ارتفاع 1500 متری از سطح دریا واقع شده است و دارای آب و هوایی نیمه خشک و به نسبت سرد و مرطوب است. این شهر در دو فصل بهار و تابستان دارای آب وهوایی معتدل و بهترین شرایط سفر است. حداکثر و حداقل دما در این شهر به ترتیب 44 و ۱٫۶۰- درجه سانتی گراد و میانگین بارندگی سالانه، 500 میلی متر است.
جاذبه های گردشگری سنندج
معروف ترین جاذبه های گردشگری این شهر عبارتند از:
و اما از تمام این جاذبه ها که بگذریم طبیعت زیبای سنندج به خصوص در فصل بهار بسیار شگفت انگیز و مثال زدنی است. گردشگران عزیز می توانند در سفر به این شهر علاوه بر دیدن جاذبه های مذکور، از طبیعت بی نظیر آن لذت فراوان ببرند.
سوغات و صنایع دستی سنندج
تنوع و تعدد سوغات و صنایع دستی سنندج هر گردشگری را هنگام خرید به وجد می آورد. نان کاک، نان برنجی، روغن طبیعی، باسلوق، خشکبار، عسل طبیعی، مویز، گز انگبین، بادام سوخته ، شیرینی کنجدی، آدامس طبیعی، نان کلانه کردستان، خراطی، ساخت زينت آلات محلی، سوزن دوزی و روكاری، سفال سازی، حصيربافی، گيوه دوزی، نمد مالی و ساخت محصولات چرمی، انواع دستبافی شامل شال، سجاده، موج، جاجيم، گليمچه، گليم، و پارچه لباسی، نازك كاری با چوب شامل شيرينی خوری، قوطی سيگار، كيف زنانه، آجيل خوری، سينی، بشقاب، و… می باشد.
سفالگری، خراطی ساخت مصنوعات چرمی، زرگری سنتی و كارد دوزی و زينت آلات که شامل سينه ريز، النگو، انواع دستبند، گردن بند، سربند، گوشواره و انگشتر است از جمله معروف ترین و پر طرفدار ترین سوغات و صنایع دستی سنندج به شمار می روند.
خوشمزه های سنندجی
مطمئن باشید که در سفر به سنندج، یکی از بهترین قسمت های سفرتان چشیدن طعم لذیذ و به یاد ماندنی خوشمزه های این دیار خواهد بود. خوراک هایی که همگی از مواد تازه، طبیعی و مقوی پخته می شوند. در ادامه با برخی از این خوشمزه های بی نظیر آشنا می شویم:
ساوار (غذایی تهیه شده از آرد گندم ویا گندم خشک شده که با کره پخته می شود)
هتیمچه (غذایی بسیار مقوی و خوشمزه که از گوشت گوسفند، حبوبات و سبزی تهیه می شود)
کلانه (این غذا شباهت بسیار زیادی به پیتزا دارد. اگر به خوردن فست فود علاقه مندید، حتما از این غذا خوشتان می آید. نحوه پخت این غذا به این صورت است که ابتدا خمیری پهن و نازک را تهیه می کنند و سپس بر روی نیمی از آن، مخلوط سبزیجات و یا هر موادی که مد نظر است را می ریزند. آن را بر می گردانند و بر روی ساج (نوعی ماهیتابه) قرار می دهند تا پخته شود)
قایرمه (برای تهیه این غذا کنگر را در سسی غلیظ که شامل کره، آرد، تخم مرغ، زعفران دم کرده، آب و نمک است سوخاری و با کته یا نان سرو می کنند. با توجه به این که کنگر یک گیاه فصلی است و فقط در بهار می توان آن را یافت، قایرمه را در دیگر فصل های سال با کرفس درست می کنند)
خورش ریواس (طبیعت کوهستانی سنندج باعث شده است تا مردم این دیار بتوانند ذخیره خوبی از سبزی ها و گیاهان کوهی در اختیار داشته باشند. ریواس یکی از سبزی های خوشمزه و پر خاصیت است که سنندجی ها از آن هم در تهیه غذا و هم به صورت خام استفاده می کنند. خورش ریواس با گوشت، پیاز و طعم دهنده های طبیعی مانند فلفل، جعفری و نعنا پخته و معمولا با برنج سرو می شود)
آش عدس بلغور (یکی از آش های پر طرفدار سنندج است که با موادی از قبیل بلغور گندم، سیب زمینی، عدس، نعنا داغ، لیموی تازه و ادویه جات تهیه می شود)
کباب کردی (یکی از معروف ترین غذا های کردستان و سنندج است. رمز خوشمزگی این کباب این است که آن را با تکه های گوشت بره چند ماهه تهیه می کنند. در سفر به سنندج حتما این کباب را امتحان کنید!)
رشته رون (تهیه شده از رشته سرخ شده و پخاه شده در دوغ. این غذا را بیشتر به عنوان شام یا عصرانه سرو می کنند)، ماهی کباب (برای تهیه ماهی کباب، اول آن را با نمک، آبلیمو پیاز طعم دار و سپس بر روی زغال کباب می کنند)
دلمه برگ مو (این غذا مانند دیگر نقاط کشور پخته می شود. دلمه های سنندج بسیار خوش طعم و بی نظیرند. حتما آن را امتحان کنید!)
آش گزنه (یکی از آش های سنتی سنندج که برای تهیه آن ابتدا گندم و جو را د ردوغ می پزند، سپس برای طعم دار کردن آن از سبزی های معطری مانند پونه، گزنه و کاکوتی استفاده می کنند)
آش دوغه وا (یک آش مقوی و خوشمزه و شامل دوغ، کوفته ریزه، بلغور، برنج، نخود و سبزی خشک)
سنندج دارای نان های محلی خوشمزه و پر طرفداری نیز هست که اکثر گردشگران پس از یک بار امتحان کردن آن ها خواهان خرید مجددشان هستند.
نان بر ساق و شلکینه از جمله این نان های خوشمزه و پر طرفدار است. نان برساق علاوه بر استان کردستان در استان های ایلام، لرستان و کرمانشاه هم پخته می شود. برای تهیه این نان که بیشتر در ماه رمضان پخته می شود، آرد، بکینگ پودر و شیر رابا هم مخلوط کرده و چند ساعت در محیطی گردم و خشک قرار می دهند تا خمیر، به اصطلاح، ور بیاید. پس از آن خمیر را به صورت تکه های گرد و کوچک در روغن سرخ میکنند.
برای تهیه نان شاکینه که بسیاری از گردشگران، آن را به عنوان سوغاتی نیز خریداری می کنند، از آرد، زرده تخم مرغ، شیره خرما یا انگور، زعفران دم کرده و روغن محلی استفاده می کنند.
اقامت در سنندج
هتل، مهمان سرا، خانه معلم، اقامت گاه های بوم گردی و امکانات کمپینگ از جمله گزینه های اقامتی پیش رو برای گردشگرانی است که به سنندج سفر می کنند.
تردد در سنندج
در سنندج می توان به منظور تردد در سطح شهر علاوه بر خودروی شخصی از اتوبوس و تاکسی نیز استفاده کرد.
دیدگاهتان را بنویسید