از 0 بررسی
3 شب
تور روزانه
نامحدود
___
منطقه اورامانات مشتمل بر پنج روستای مرتفع و متصل به هم به نام های اورامان، رودبر، کماله، دیسان و سر پیر است که از میان آن ها، روستای اورامان به دلیل ویژگی های خاص محیطی و زیبایی بی نظیرش به عنوان قدیمی ترین دهکده جهان، در یونسکو، دارای نشان ثبت است.
روستای اورامان، یکی از روستاهای استان کردستان در جنوب شرق شهر مریوان است که طبیعت مسحور کننده و معماری شگفت انگیزش، سبب شده است که گردشگران بسیاری از داخل و خارج از کشور، به قصد دیدن این همه شگفتی و زیبایی راهی کردستان شوند.
این روستا که در شهرستان سرو آباد واقع شده است، از جانب شمال به کردستان و از سمت جنوب به جوانرود منتهی می شود. این روستای زیبا به دلیل معماری پله کانی اش، به روستای هزار ماسوله معروف شده است. این معماری جالب، به گونه ای است که در آن، حیاط هر خانه، گویا پشت بام (در گویش محلی اورامان، هیوان) خانه دیگر است. به صورتی که این روستا از دور به شکل یک هرم دیده می شود. گفتنی است که در راس این هرم، یک قلعه باستانی بسیار زیبا نیز خودنمایی می کند.
اورامان را هورامان و در زبان محلی، ههورامان نیز می نامند. شاید برایتان جالب باشد که بدانید هورامان به معنای چیست؟ “هورا” به معنای اهورا و “مان” به معنای خانه و سرزمین است: سرزمین اهورایی. برخی دیگر نیز “هور” را خورشید معنا می کنند و هورامان را ” خانه خورشید می نامند”. این منطقه با دارا بودن جمعیت 2800 نفری در سال 90 به مرکز بخش تبدیل شد.
اورامان دارای آب و هوایی معتدل و کوهستانی است که با داشتن طبیعتی بکر، زیبا و کم نظیر، به عنوان یکی از محبوب ترین مقاصد گردشگری استان کردستان معروف شده است. در اورامان، وجود چشم انداز های دلنوازی از باغ های سرسبز ، چشمه سارهای فراوان، چمن زارهای وسیع و پوشش گیاهی بی نظیری از درختان وون، پسته وحشی، توت، گردو، گلابی، انار و انجیر، بلوط، میلو و تنگز، گیاهانی مانند کنگر، قازیاچه، ترشکه، ریواس، چنور و نرمیله، بر شگفتی طبیعت آن افزوده است.
با توجه به مرتفع بودن این منطقه، بهترین زمان سفر به این بهشت رویایی، فصل های بهار و تابستان است.
البته بنا به گفته شمار بسیاری از گردشگران، طبیعت این منطقه، در اردیبهشت ماه، دارای زیبایی های فرا تر از حد باور و حال و هوایی بسیار خوش است. البته این سر سبزی و وجود حس حیات، مرهون وجود رود خانه سیروان است. این رودخانه که طویل ترین رودخانه استان کردستان است، بخش عمده اش در شهرستان سرو آباد و منطقه اورامان در جریان است.
سیروان دارای بستری بسیار زیباست که زیستگاه انواع ماهیان و پرندگانی است که از لحاظ بهره وری توریستی، دارای کاربرد مفیدی نیز هستند. مسیر و چشم انداز این رودخانه که هنگام خروشان بودن، محل تمرین و مسابقات قایقرانی است، بر زیبایی طبیعت اورامان افزوده است. این رودخانه هم چنین به دلیل قرار گرفتن در مسیر جاده های شنی، دارای ایستگاه هایی برای عکاسی نیز میباشد.
بهشت اورامان، علاوه بر دارا بورن طبیعتی بی نظیر، دارای مردمی مهربان، خونگرم و اصیل است که با گویش هورامی یا اورامی صحبت می کنند. پوشش بسیار جالب آن ها با لباس کردی محلی و (به ویژه لباس بانوان) بعضا با رنگ های شاد و هم رنگ با طبیعت، نشاط خاصی به این مکان بخشیده است. این مردم از دیر باز، آئین های مربوط به مکان زندگی خود را حفظ و به صورت سینن به سینه منتقل کرده اند.
مراسم رقص زیبای کردی به صورت گروهی با لباس و آهنگ های محلی شاد، کوچ های ییلاقی، نواختن موسیقی های عرفانی، و مراسم پیر شالیار که در بهار و تابستان هر سال برگزار می شود، حال و هوایی هیجان انگیز بدین جا می بخشد.
گفتنی است که مراسم پیر سالیار ریشه در باور های باستانی و زرتشتی این اهالی دارد که خود نشان از قدمت و اصالت دیرین اورامان دارد. در این مراسم، آدابی هم چون زیارت آرامگاه پیر شالیار، ذبح قربانی، دف زدن، نوعی رقص گروهی کردی، پختن و خوردن آش، شعر خوانی، شب نشینی و دعا خواندن وجود دارد. آرامگاه پیر شالیار که گویا از جمله مریدان عبدالقادر گیلانی بوده است، در انتهای جاده اورامان به چشم می خورد.
کسب و کار این اهالی با صفا، زراعت، دامداری و باغداری است. زنان این خطه نیز پا به پای مردان با انجام کار هایی نظیر گیوه و گلیم بافی، نمد مالی و ریسندگی به کسب و کار و در آمد زایی مشغولند.
مهم ترین سوغاتی های خوراکی اورامان، شامل عسل، پنیر و قارچ با کیفیت و خوشمزه این منطقه است. به علاوه، صنایع دستی از قبیل نمد، گلیم، و گیوه نیز به عنوان سوغاتی این دیار از دیر باز معروف بوده است.
در اورامان می توانید از امکاناتی نظیر هتل و انواع خانه های محلی برای اقامت و تجربه اسکانی با آرامش و پر خاطره استفاده نمایید.
به منظور دسترسی به اورامان، ابتدا به سمت تهران روید و پس از عبور از ساوه، همدان و سنندج، ابتدا به شهرستان سیروان رفته و پس ازآن، با طی مسافتی اندک به اورامان می رسید.
دیدگاهتان را بنویسید